Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

Jantien en Mike op de foto

Zondag 15 augustus 2010

Wat stond er een lange rij vandaag zeg, toen de ouders de deelnemersbandjes op mochten halen! Geweldig om te zien dat er weer zoveel kinderen mee gaan doen met het Timmerdorp 2010.

De afgelopen twee dagen is er weer ontzettend hard gewerkt door de leiding en door ouders, en toen ik aan het einde van de middag op het Timmerdorpveld kwam zou de week meteen kunnen beginnen. Wat mij betreft in elk geval wel! Wat ben ik ontzettend benieuwd naar de rest van deze week. Omdat ik nog steeds niet zo heel veel weet over het Timmerdorp heb ik vandaag een interview gehouden met Jantien van de leiding. De vragen en antwoorden op deze vragen zijn hieronder te lezen.

Jantien, waarom is het Timmerdorp nou zo ontzettend leuk?
Vanwege Mike Klaver (L) en Kees Timmerman

Heb je je toespraak voor morgen al voorbereid? En wat ga je dan vertellen?
Ja, dat heb ik zeker. Ik vertel van alles over de week, maar wat vooral belangrijk is is dat kruislatten aan de binnenkant moeten.

Waarom is dat dan?
Kruislatten moeten aan de binnenkant vanwege de veiligheid. Als je in je hut omhoog klimt, moet dat aan de binnenkant. Je klimt in je hut omhoog via je kruislatten. Als je de kruislatten aan de buitenkant zou timmeren, zou je ze van de paal af duwen tijdens het klimmen, en dat willen we niet.

Ik heb ook begrepen dat de kinderen morgenochtend, voordat ze het Timmerdorpveld op mogen, moeten wachten voor de brug. Is daar een reden voor?
Ja, dat heeft een reden. Door de kinderen allemaal tegelijk het veld op te laten kunnen alle kinderen tegelijk een plek voor een hut uitzoeken, zodat iedereen een eerlijke kans heeft.

Dat is duidelijk. Dan nog een laatste vraag. Wat vind je het meest vervelende aan het Timmerdorp?
Ik vind het heel vervelend als ouders niet op komen dagen voor hun stempelactiviteiten, en dan toch denken dat alles goed is. Dat is altijd erg vervelend, voor iedereen. Gelukkig komen de meeste ouders hard hun best doen om het Timmerdorp weer zo goed mogelijk te maken.

Jantien, dank je wel voor dit interview, veel plezier deze week!
Dank je wel!

Ik ben nu helemaal klaar voor komende week. Ik heb zelfs voor elkaar gekregen dat ik under-cover mee mag helpen in de leiding, zodat ik midden tussen alle verhalen zit. Dit wordt echt een superweek!

Het is nu tijd om te gaan slapen, het schrijven van dit verslag kost toch behoorlijk veel tijd! Morgenochtend ben ik weer fris en fruitig aanwezig op het Timmerdorpveld, om samen met jullie allemaal de week te openen. Tot morgen!!

Bekijk alle dag verslagen