Timmerdorp Castricum TiDoCa
Timmerdorp 2024 is van 26 augustus tot en met 30 augustus 2024

Verslag van de Dag

De leiding samen met de brandweer

Zondag 18 augustus 2013

Nou, nog een allerlaatste verslagje dan. Ik kan er gewoon niet mee stoppen. ;-)
Het vorige verslag schreef ik op vrijdagmiddag, maar daarna hadden we natuurlijk nog onze mooie Timmerdorpfik. Ja, mooi was die fik zeker! Jack kreeg de stapel meteen mooi in brand, maar het duurde nog een flinke tijd voordat de toren omviel (of naja, omviel, volgens mij stortte hij meer gewoon in..!). Al voordat de fik begonnen was lagen de eerste kinderen alweer in de sloot, en heel snel volgden veel anderen hun voorbeeld.

Aan het begin van de fik moet de leiding ook aan de kant van de sloot blijven waar de fik niet is. Na een tijdje mogen ze dan het veld op. Het is dan traditie om met z'n allen de sloot in te springen, dus ook dit jaar hebben we dat weer gedaan. Onder luid gejuich eindigde zo Timmerdorp 2013 echt!

Veel van jullie zullen op het nieuws alle berichten over de verschillende 'branden' wel gezien hebben. Wij zijn blij dat onze fik netjes gemeld was bij de meldkamer. En natuurlijk dat de brandweer ons elk jaar weer wil assisteren bij onze fik!

Ondertussen is iedereen alweer redelijk uitgerust (hoop ik), en moeten we allemaal weer naar school of naar ons werk. Ik vind het jammer, maar heb wel alweer zin om volgend jaar te helpen bij de 8e keer TiDoCa! Tot dan!

Bekijk alle dag verslagen